Brandbeveiliging

Brandbeveiliging

Er ontstaan elk jaar weer veel branden in bedrijven en instellingen, de schade is vaak enorm. Adequaat optreden door geschoold personeel met toepassing van de juiste blusmiddelen kan leiden tot een beperking van schade. Bedrijven zijn verplicht professionele blusmiddelen in huis te hebben om een beginnende brand te blussen.

Statistieken tonen aan dat 80% van de beginnende branden geblust worden door middel van kleine blusmiddelen. Over de hoeveelheid blusmiddelen bestaan specifieke regels. Verrijt Brandbeveiliging adviseert, levert en controleert brandblussers.

brandbeveiliging-icon@2x

Brandbeveiliging

Controle blusmiddelen | Verkoop blusmiddelen | Beheer BMI | Opleiding kleine blusmiddelen

WhatsApp-Image-2020-02-19-at-08.39.30-250x180
Verrijt_024-250x180
BEN0295-scaled-250x180
Brandblussers Verrijt

Brandbeveiliging

Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)

Een beheerder brandmeldinstallatie is belast met de bediening, periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeldinstallatie zoals omschreven in de NEN2654.

Daarnaast fungeert hij als eerste aanspreekpunt voor de brandweer, bijvoorbeeld in situaties waar twijfel bestaat over de echtheid van een brandmelding. Tevens kan men inschatten of het noodzakelijk is om de brandweer uit te laten rukken.

Bedrijven die verplicht zijn een brandmeldinstallatie in het gebouw aan te leggen, dienen te zorgen dat er een beheerder brandmeldinstallatie is aangesteld, die aantoonbaar is opgeleid.

Opleiding kleine blusmiddelen

Voor iedereen die meer willen weten over brand en bestrijding van brand is deze cursus ideaal.

Deze cursus richt zich voornamelijk op de basis van het blussen van beginnende branden, klasse A, B en C. Praktische informatie wordt uitgewisseld met praktijkoefeningen. Voorkennis is niet van belang, wel een goede inzet. Een zeer interessante, leerzame, allereerste kennismaking met het begrip brand.

De cursist leert de basis omgangstechnieken met een beginnende brand. Na een theoretisch gedeelte vinden vervolgens praktijkoefeningen plaats zodat de cursist zelf leert om te gaan met het blusmiddel.

β€œDe beste cursus in 6 jaar!”

Zeer praktijkgericht en een super goede, inspirerende trainer. Complimenten!

Aldus een medewerker van XPO