28/10/21

10e landelijke Dag van de BHV

https://verrijt.nl/wp-content/uploads/Afbeelding1-4.png

Maandag 1 november 2021

Op de eerste maandag van november zetten we de BHV’ers in het zonnetje en vragen we samen met veel bedrijven, organisaties en instellingen op de werkvloer aandacht, respect en waardering voor bedrijfshulpverlening.

Thema 2021: “BHV, daar red je levens mee”

Het speciale thema van dit jubileumjaar onderstreept de waarde van BHV. Een speciale ode aan alle BHV’ers in Nederland. Voor die bedrijfshulpverleners die acuut handelen als jou iets overkomt. Niet alleen in de eigen werkomgeving, maar ook bij de bakker, op de voetbalclub of in de bioscoop kun je rekenen op veel van deze ‘onzichtbare’ helden. Een incident op het werk, op straat, in een winkel, het kan iedereen altijd overkomen.

Nu beperkt de rol van BHV zich niet alleen tot levensreddend handelen of het blussen van een beginnende brand maar ook aan de preventieve kant draagt hij bij aan de veiligheid en het voorkomen van incidenten en calamiteiten.

Bewustwording van het belang van de veiligheid op de werkvloer en meer waardering en respect voor de taken en verantwoordelijkheden van de bedrijfshulpverleners is in de afgelopen 10 jaar hoog in het vaandel komen te staan. Een goede bedrijfshulpverlening is dus een toegevoegde waarde voor iedere organisatie. Laten we dat ook in deze bijzondere tijd nog eens benadrukken.

Namens Verrijt Fire & Safety; dank aan alle BHV’ers in Nederland, mede door jullie zorgen we samen voor een veilige (werk)omgeving!

Meer lezen?