3/11/22

2022 – Dag van de BHV

https://verrijt.nl/wp-content/uploads/Voorzijde-NL-en-BE-1.jpg

Maandag 7 november 2022

Op de eerste maandag van november zetten we de BHV’ers in het zonnetje en vragen we samen met veel bedrijven, organisaties en instellingen op de werkvloer aandacht, respect en waardering voor bedrijfshulpverlening.

Thema 2022: “Werk, thuis, op straat: hoe veilig ben jij?”

Corona heeft ons in de afgelopen twee jaar voor uitdagingen gesteld. Ook met betrekking tot onze werkomgeving. Voor zover mogelijk heeft een groot deel vanuit huis gewerkt en ook nu het virus geen directe bedreiging meer vormt blijft men gedeeltelijk vanuit huis werken. Steeds meer organisaties kiezen dus voor hybride werken, maar hoe doen we dat veilig en gezond?

Het thema dit jaar stelt deze vraag aan de orde, want veilig willen we allemaal zijn, zowel thuis als op het werk en ook op straat. En gezien het feit dat we altijd even op de professionele hulptroepen van politie, brandweer en ambulance moeten wachten, is het een geruststellend idee dat er BHV’ers zijn, die in deze cruciale minuten in actie komen.

Dus: Help je mee? Ben je verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening binnen je organisatie en zie je dat de veranderende kantoorbezetting ook op dit vlak wat van je vraagt? Ben je een BHV’er, die zich realiseert dat je hulp zich niet hoeft te beperken tot de werkvloer, maar dat je ook thuis of op straat van grote meerwaarde kunt zijn? Of heb je wel eens met de gedachte gespeeld dat het fijn zou zijn om te kunnen reanimeren en hulp te kunnen bieden voor je gezin of in de woonomgeving? Dan spreken we jou aan om dit thema dit jaar onder de aandacht te brengen van iedereen in je omgeving: Help mee!!

We dagen organisaties en BHV’ers uit om dit jaar na te denken over hoe we het in deze dynamische werkwijze voor iedereen veilig kunnen maken. Het hybride werken vergt van ons dat we in alle omstandigheden zo veilig mogelijk zijn en dat we hebben nagedacht wat er moet gebeuren bij een incident: zowel als je thuis (aan het werk) bent of op kantoor of onderweg. Want met een goed plan maak je de wereld veiliger!

 

Meer lezen?