28/10/20

Trainen in tijden van Covid19

https://verrijt.nl/wp-content/uploads/Corona.jpg

Voor bedrijven en organisaties is het van cruciaal belang dat personeel bij incidenten eerste hulp kan verlenen en kan handelen bij een brand en/of ontruiming. Dit helpt bedrijven om letsel en schade te beperken en zo de bedrijfscontinuïteit te borgen. Ook voldoen ze daarmee aan de wet en aan eisen van verzekeraars. Ook burgerhulpverleners en willekeurige omstanders vervullen een belangrijke en soms levensreddende rol bij incidenten. BHV-, EHBO- en reanimatiecursussen zijn dan ook noodzakelijk voor de continuering van dagelijkse werkzaamheden binnen instellingen, bedrijven en andere organisaties.

Doelstelling protocol
De doelstelling van dit protocol is om veilig te kunnen herstarten met het praktijkonderwijs van BHV-, EHBO- en reanimatiecursussen binnen de RIVM richtlijnen.

RIVM en Rijksoverheid geven aan dat samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties doorgang kunnen vinden. Iedereen moet dan wel 1,5 meter afstand tot elkaar houden en de RIVM richtlijnen volgen.

Door cursussen in aangepaste vorm aan te bieden, kunnen bedrijven en organisaties een veilige werkomgeving met geoefende hulpverleners in stand houden.

Wilt u het protocol doorlezen? Klik dan op onderstaande link.

Brancheprotocol-BHV-EHBO-reanimatie-veiligheidscurssussen-tijdens-covid-19-pandemie

Meer lezen?