FAQ

Trainen in tijden van Covid19

Onderstaand vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen omtrent BHV, EHBO, VCA en brandweertrainingen. Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Welke voorzorgsmaatregelen zijn er voor aanvang van een training?

Bij de ingang hangt een poster met de richtlijnen zoals deze op onze locatie gelden. Bij binnenkomst dient men de handen te desinfecteren. Verder zijn handschoenen, mondkapjes en desinfectiemiddelen aanwezig.

Hoeveel deelnemers zitten er in een groep?

Het aantal deelnemers per groep is afgestemd op het kunnen borgen van de 1,5 meter afstand en de afmetingen van de lesruimte. De groep kan hierdoor kleiner zijn dan dat u gewend bent.

Is de afstand tijdens de praktijkonderdelen ook te borgen?

Ja, ook tijdens de praktijkoefening wordt de minimale afstand van 1,5 meter aangehouden.

Kan ik mijn (herhalings)training uitstellen?

Er zijn op dit moment geen redenen om deze uit te stellen. Alle trainingen worden met minimaal de geldende maatregelen verzorgd.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de training?

Ja, bij verplaatsing dien je een mondkapje te dragen. Als je in de lesruimte of in de kantine zit dan mag je hem af doen.

Is er een lotusslachtoffer aanwezig bij de herhaling BHV?

Ja hoor! Lotusslachtoffers zijn, indien van toepassing, bereid hun diensten in te zetten om de trainingen nog realistischer te maken. Ook onze lotusslachtoffers blijven op minimaal 1,5 meter afstand en hoeven onder geen enkele voorwaarde aangeraakt te worden.

Is een training met lotusslachtoffer wel een toegevoegde waarde als ik deze niet aan kan raken?

Ja zeker! Zeker in tijden van een pandemie is het waarnemen en vragen stellen van groot belang om tot een juiste diagnose te komen.